Eπιχείρηση ανθρωπιστικής αερογέφυρας για τον Λίβανο δρομολογεί η ΕΕ- Βοήθεια από την Ελλάδα θα μεταφερθεί τις προσεχείς ημέρες

 

Η Ευρωπαϊκή ένωση (ΕΕ) δρομολογεί επιχείρηση ανθρωπιστικής αερογέφυρας για τον Λίβανο και κινητοποιεί περαιτέρω βοήθεια από τα κράτη μέλη

 9.10.2024.3.37μμ

echo

 

 Βοήθεια από την Ελλάδα θα μεταφερθεί τις προσεχείς ημέρες

Η ΕΕ ανακοίνωσε,σήμερα,πως κινητοποιεί όλα τα μέσα αντιμετώπισης καταστάσεων έκτακτης ανάγκης που διαθέτει για να στηρίξει τους ανθρώπους που πλήττονται από τη συνεχιζόμενη κρίση στον Λίβανο.

Η ΕΕ δρομολόγησε επιχείρηση ανθρωπιστικής αερογέφυρας, αποτελούμενη από τρεις πτήσεις από το Ντουμπάι και το Μπρίντιζι, με την πρώτη να φτάνει στη Βηρυτό στις 11 Οκτωβρίου. Οι πτήσεις θα μεταφέρουν αποθέματα της ΕΕ που περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, είδη υγιεινής, κουβέρτες και κιτ στέγασης έκτακτης ανάγκης.

Επιπλέον, μέσω του μηχανισμού πολιτικής προστασίας της ΕΕ, βοήθεια από την Ισπανία, τη Σλοβακία, την Πολωνία, τη Γαλλία και το Βέλγιο παραδίδεται στη Βηρυτό από την περασμένη εβδομάδα, ενώ περαιτέρω βοήθεια από την Ελλάδα θα μεταφερθεί τις προσεχείς ημέρες. Η Επιτροπή χρηματοδοτεί τα έξοδα μεταφοράς των αποστολών αυτών και εξασφαλίζει τον ομαλό συντονισμό.

Οι προμήθειες που δωρίζουν τα κράτη μέλη περιλαμβάνουν φάρμακα και ιατρικά είδη ζωτικής σημασίας για την παροχή βοήθειας στους ανθρώπους στον Λίβανο που δεν έχουν πρόσβαση σε επείγουσα υγειονομική περίθαλψη, ιδίως σε όσους έχουν εκτοπιστεί διά της βίας.

Το Κέντρο Συντονισμού Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της ΕΕ παραμένει σε στενή επαφή με τα κράτη μέλη και τους εταίρους ανθρωπιστικής βοήθειας για την κινητοποίηση περαιτέρω προσφορών.

Η βοήθεια αυτή προστίθεται στα περίπου 104 εκατ. ευρώ που χορηγήθηκαν φέτος από την ΕΕ σε ανθρωπιστική βοήθεια προς τον Λίβανο, συμπεριλαμβανομένων των πρόσφατων κονδυλίων έκτακτης ανάγκης.

(Περισσότερες πληροφορίες: Balazs Ujvari - Τηλ.: +32 2 295 45 78· Daniel Puglisi – Τηλ.: +32 2 296 91 40)

ΠΗΓΗ:ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Προστασία των δημοσιογράφων και των υπερασπιστών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από αβάσιμες ή καταχρηστικές δικαστικές διαδικασίες.