Η δημογραφική τάση θα διαμορφώσει σημαντικά τις παγκόσμιες οικονομικές σχέσεις και την πολιτική τις επόμενες δεκαετίες.

 

Παγκόσμια εκδήλωση Νεολαίας High-Level Gateway: Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το παγκόσμιο  δημογραφικό. Εως  το 2030, το 20% του παγκόσμιου πληθυσμού θα είναι αφρικανικό, με πάνω από το 55% του πληθυσμού της Αφρικής να είναι κάτω των 20 ετών.
                                             pelazkarabo@gmail.com- 9.10.2024.7.27μμ

 

 Σήμερα και αύριο πραγματοποιείται στις Βρυξέλλες η Παγκόσμια εκδήλωση νεολαίας υψηλού επιπέδου Gateway, η οποία φιλοξενείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

 Η εκδήλωση , θα γιορτάσει τα επιτεύγματα και τις νέες εταιρικές σχέσεις και θα συνδέσει τα δίκτυα υπερασπιστών για τη νεολαία,αλλά,κυρίως θα καταδείξει τις καταστροφικές συνέπειες του δημογραφικού στις παγκόσμιες εξελίξεις.

Σχεδόν το ήμισυ του παγκόσμιου πληθυσμού είναι κάτω των 30 ετών, με το 90% να ζει σε λιγότερο ανεπτυγμένες χώρες εταίρους.

 Μέχρι το 2030, το 20% του παγκόσμιου πληθυσμού θα είναι αφρικανικό, με πάνω από το 55% του πληθυσμού της Αφρικής να είναι κάτω των 20 ετών. Αυτή η δημογραφική τάση θα διαμορφώσει σημαντικά τις παγκόσμιες οικονομικές σχέσεις και την πολιτική τις επόμενες δεκαετίες.

Η εστίαση στη νεολαία είναι μια αλλαγή παιχνιδιού: ένας καλά μορφωμένος και υγιής νεαρός πληθυσμός είναι το θεμέλιο μιας σταθερής κοινωνίας και οικονομίας. 

Σε έναν κόσμο που αντιμετωπίζει κολοσσιαίες μετασχηματισμοί, η καλλιέργεια γνήσιων συνεργασιών και η συνεργασία και η ενδυνάμωση των νέων δεν ανταποκρίνεται μόνο στις νόμιμες απαιτήσεις τους, αλλά και σε μια πολυπόθητη στρατηγική επένδυση στο κοινό μας μέλλον.

Η εκδήλωση Νεολαίας για το High-Level Global Gateway στοχεύει να εδραιώσει τα θεμέλια της ατζέντας της νεολαίας στην εξωτερική δράση της ΕΕ, συνδέοντας τα δίκτυα νεολαίας και προβάλλοντας το πολιτικό δυναμικό της συνεργασίας με τη νεολαία. 

Το φόρουμ θα σηματοδοτήσει ένα σημαντικό ορόσημο για την ατζέντα της ΕΕ και της Νεολαίας των εταίρων της, υπογραμμίζοντας τη σημασία της νεολαίας ως καταλυτικών επενδύσεων για το μέλλον.

Εγγραφή εγγραφής

Η εγγραφή για τις 10 Οκτωβρίου (ημέρα 2) είναι ακόμα ανοιχτή για τη διαδικτυακή συμμετοχή. Η εκδήλωση στις 10 Οκτωβρίου θα μεταδοθεί διαδικτυακά σε αυτή τη σελίδα.

Εγγραφή τώρα

ΠΗΓΗ: ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Μ.Κ.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Προστασία των δημοσιογράφων και των υπερασπιστών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από αβάσιμες ή καταχρηστικές δικαστικές διαδικασίες.