Αϊτή:Δήλωση του εκπροσώπου Τύπου της ΕΥΕΔ για την τελευταία θανατηφόρα βία

 ...είναι ζωτικής σημασίας να αναπτυχθούν μακροπρόθεσμες λύσεις που να ενσωματώνουν τη σχέση ανθρωπιστικής βοήθειας, ανάπτυξης και ειρήνης για τη στήριξη του λαού της Αϊτής.


6.10.2024 - 3.17μμ


Η Ευρωπαϊκή Ένωση με Δήλωση του εκπροσώπου Τύπου της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Εξωτερικής Δράσης- ΕΥΕΔ. Πήτερ Στάνο  καταδικάζει τη  σφαγή στο Pont Sondé, που πραγματοποιήθηκε από τη συμμορία Gran Grif, σηματοδοτώντας μια ακόμη κλιμάκωση της ακραίας βίας που προκαλούν αυτές οι εγκληματικές ομάδες κατά του λαού της Αϊτής.

Επισημαίνει, δε, την επείγουσα ανάγκη για την πλήρη ανάπτυξη της Αποστολής Υποστήριξης της Πολυεθνικής Ασφάλειας (MSSM) προς βοήθεια της εθνικής αστυνομίας της Αϊτής.

 .Όπως αναφέρεται στη Δήλωση, αυτή η τελευταία θηριωδία υπογραμμίζει την επείγουσα ανάγκη για την πλήρη ανάπτυξη της Αποστολής Υποστήριξης της Πολυεθνικής Ασφάλειας (MSSM)για να βοηθήσει την εθνική αστυνομία της Αϊτής στην καταπολέμηση της βίας των συμμοριών και στην αποκατάσταση του κράτους δικαίου. 

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα συνεχίσει να διαδραματίζει τον ρόλο της, μαζί με τους περιφερειακούς εταίρους, για να βοηθήσει την Αϊτή να αντιμετωπίσει τη σοβαρή ανθρωπιστική κρίση της και να προχωρήσει σε μια βιώσιμη πορεία προς την ασφάλεια και τη σταθεροποίηση.

Η ΕΕ θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί όλα τα εργαλεία, συμπεριλαμβανομένων στοχευμένων κυρώσεων κατά ατόμων και οντοτήτων που ευθύνονται για μια τέτοια παράλογη βία, με στόχο να συμβάλει στην αποκατάσταση της ειρήνης, της ασφάλειας, της σταθερότητας, της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου στην Αϊτή.

Εξακολουθεί να είναι ζωτικής σημασίας να αναπτυχθούν μακροπρόθεσμες λύσεις που να ενσωματώνουν τη σχέση ανθρωπιστικής βοήθειας, ανάπτυξης και ειρήνης για τη στήριξη του λαού της Αϊτής.

]

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Προστασία των δημοσιογράφων και των υπερασπιστών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από αβάσιμες ή καταχρηστικές δικαστικές διαδικασίες.