Προώθηση των ψηφιακών δεξιοτήτων και σταδιοδρομιών με την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού

 Μόνο το 59,8 % των Ευρωπαίων ηλικίας 16-74 ετών θα διαθέτει βασικές ψηφιακές δεξιότητες έως το 2030. Πολύ μακρυά από υον στόχο του 80 %

 

 11.10.2024.7.00μμ

 

Από τις 14 έως τις 27 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί,φέτος, η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού, στην οποία κάθε ενδιαφερόμενο άτομο μπορεί να διοργανώσει ή να συμμετάσχει σε δραστηριότητες προγραμματισμού.  Διατίθεται υλικό σε 29 γλώσσες για την υποστήριξη όσων διοργανώνουν δραστηριότητες, όπως εκπαιδευτικοί.

 Η εκδήλωση αυτή συγκεντρώνει την κοινότητα της Εβδομάδας Προγραμματισμού από όλη την Ευρώπη και παρουσιάζει τις προσπάθειες που βρίσκονται σε εξέλιξη για την προώθηση των ψηφιακών δεξιοτήτων και σταδιοδρομιών, με συνεδρίες που περιλαμβάνουν ιστορίες γυναικών από τον κόσμο της τεχνολογίας και της ψηφιακής εκπαίδευσης, οι οποίες μπορούν να αποτελέσουν πηγή έμπνευσης.   

Προσφέροντας δραστηριότητες προγραμματισμού στις αίθουσες διδασκαλίας, η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού έχει ως στόχο να ενθαρρύνει τη νέα γενιά να ασχοληθεί με τον προγραμματισμό και να ακολουθήσει σταδιοδρομία στις θετικές επιστήμες, την τεχνολογία, τη μηχανική και τα μαθηματικά

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού αποτελεί μέρος ενός ευρέος φάσματος πρωτοβουλιών που στηρίζει η Επιτροπή για τη γεφύρωση του χάσματος ψηφιακών δεξιοτήτων και ταλέντων και για την προώθηση βασικών ψηφιακών δεξιοτήτων στον πληθυσμό.

 Η έκθεση του 2024 σχετικά με την κατάσταση της ψηφιακής δεκαετίας δείχνει ότι έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας για την επίτευξη των στόχων της στρατηγικής «Ευρώπη 2030» για τις ψηφιακές δεξιότητες, οι οποίοι έχουν τεθεί από κοινού από την Επιτροπή, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο. 

Σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία, μόνο το 59,8 % των Ευρωπαίων ηλικίας 16-74 ετών θα διαθέτει βασικές ψηφιακές δεξιότητες έως το 2030, γεγονός που δεν συνάδει με τον στόχο του 80 %. Ομοίως, ο αριθμός των ειδικών ΤΠΕ αναμένεται να φτάσει μόλις στα 12 εκατομμύρια, πολύ χαμηλότερα από τον στόχο των 20 εκατομμυρίων.

ΠΗΓΗ: ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Προστασία των δημοσιογράφων και των υπερασπιστών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από αβάσιμες ή καταχρηστικές δικαστικές διαδικασίες.