Συμβούλιο Περιβάλλοντος: 14 Οκτωβρίου 2024,στο Λουξεμβουργο

 12.10.2024.8.07μμ

Συνεδριάζουν τη Δευτέρα οι Υπουργοί Περιβάλλοντος,με βασικά θέματα τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για την κλιματική αλλαγή,τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για τη βιοποικιλότητα,την Παγκόσμια συνθήκη για τα πλαστικά,τη Στρατηγική της ΕΕ για τα χημικά προϊόντα

 

Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για την κλιματική αλλαγή

Οι υπουργοί Περιβάλλοντος της ΕΕ αναμένεται να εγκρίνουν συμπεράσματα σχετικά με τις προετοιμασίες για την 29η διάσκεψη των μερών (COP29) της σύμβασης-πλαισίου των Ηνωμένων Εθνών για την κλιματική αλλαγή. Η COP29 θα πραγματοποιηθεί στο Μπακού (Αζερμπαϊτζάν) από τις 11 έως τις 22 Νοεμβρίου 2024.


Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για τη βιοποικιλότητα

Οι υπουργοί σκοπεύουν επίσης να εγκρίνουν συμπεράσματα σχετικά με την 16η διάσκεψη των μερών της σύμβασης για τη βιολογική ποικιλότητα (COP16), η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Κάλι (Κολομβία) από τις 21 Οκτωβρίου έως την 1η Νοεμβρίου 2024.


Παγκόσμια συνθήκη για τα πλαστικά

Οι υπουργοί Περιβάλλοντος της ΕΕ θα ανταλλάξουν επίσης απόψεις ενόψει της πέμπτης συνόδου της Διακυβερνητικής Επιτροπής Διαπραγμάτευσης (INC-5), η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Μπουσάν (Δημοκρατία της Κορέας) από τις 25 Νοεμβρίου έως την 1η Δεκεμβρίου 2024.

Στην επιτροπή αυτή έχει ανατεθεί από τη Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών για το Περιβάλλον η κατάρτιση ενός διεθνούς νομικά δεσμευτικού μέσου για τη ρύπανση από πλαστικά.τη

Στρατηγική της ΕΕ για τα χημικά προϊόντα

Με βάση πληροφόρηση από την Επιτροπή, οι υπουργοί θα προβούν σε απολογισμό της εφαρμογής της στρατηγικής της ΕΕ για τα χημικά προϊόντα και θα παράσχουν κατευθύνσεις για τα επόμενα βήματα.

Ανεπίσημο γεύμα με θέμα την έκθεση Draghi

Κατά τη διάρκεια γεύματος, οι υπουργοί θα συζητήσουν τις πτυχές της έκθεσης Draghi που αφορούν τις πολιτικές για το κλίμα και τις περιβάλλον.

ΠΗΓΗ:Συμβούλιο

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Προστασία των δημοσιογράφων και των υπερασπιστών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από αβάσιμες ή καταχρηστικές δικαστικές διαδικασίες.