ΠΕΡΙ ΥΓΕΙΑΣ: ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙς ΚΑΙ ΑΛΛΑ



ΕΕ-Καναδας και πρόσκληση για αξιολόγηση τεχνολογίας υγείας

 

pelazkarabo@gmail.com - 15.9.2024.10.37μμ



ΕΕ - Καναδας

Η επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων Στέλλα Κυριακίδου και ο υπουργός Υγείας του Καναδά, κ. Mark Holland, στις 9 Σεπτεμβρίου πραγματοποίησαν εικονική συνεδρίαση για την έναρξη του διαλόγου για την πολιτική υγείας ΕΕ-Καναδά στο πλαίσιο της συμφωνίας στρατηγικής εταιρικής σχέσης ΕΕ-Καναδά.

Ο διάλογος για την πολιτική υγείας, επικεντρώθηκε στη συνεργασία σε τρεις τομείς προτεραιότητας: μικροβιακή αντοχή, υγειονομική ασφάλεια (συμπεριλαμβανομένων των κινδύνων για την υγεία που σχετίζονται με το κλίμα) και μη μεταδοτικές ασθένειες (συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου και της ψυχικής υγείας).

Καρκίνος και ψυχική υγεία

Η ΕΕ και ο Καναδάς έχουν δεσμευτεί να συνεργαστούν για τη βελτίωση της πρόληψης, της ανίχνευσης, της θεραπείας και της περίθαλψης του καρκίνου. Συμμερίζονται την προτεραιότητα του προσδιορισμού και της εφαρμογής σύγχρονων προσεγγίσεων για την περίθαλψη του καρκίνου, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που υποστηρίζουν την ισότιμη πρόσβαση στην περίθαλψη. Θα συνεργαστούν για το θέμα αυτό μέσω μιας σειράς ανταλλαγής γνώσεων ΕΕ-Καναδά. Και τα δύο μέρη αναγνώρισαν επίσης ότι η υπερεθνική έρευνα υψηλού αντικτύπου είναι καίριας σημασίας για την αντιμετώπιση, την κατανόηση και την πρόληψη του καρκίνου.

Οι συζητήσεις αναγνώρισαν επίσης την ανάγκη για ολοκληρωμένες, προσβάσιμες και αξιόπιστες υπηρεσίες ψυχικής υγείας, τόσο διά ζώσης όσο και ψηφιακά. Μέσω μιας σειράς ανταλλαγής γνώσεων, η ΕΕ και ο Καναδάς θα ανταλλάξουν πληροφορίες σχετικά με τις βέλτιστες πρακτικές στον τομέα της ψυχικής υγείας, μεταξύ άλλων σχετικά με τις πολιτικές και τις προτεραιότητες, καθώς και τον τρόπο με τον οποίο συνδέονται με ευρύτερους στόχους σε πολυμερή φόρουμ.

----------------------------------

 Πρόσκληση για αξιολόγηση τεχνολογίας υγείας

 

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημοσίευσε μια συμπληρωματική πρόσκληση υποβολής αιτήσεων για το Δίκτυο Ενδιαφερομένων για την Αξιολόγηση Τεχνολογίας Υγείας. Η πρόσκληση δρομολογείται μετά την ίδρυση του Δικτύου Ενδιαφερομένων Μερών HTA το 2023 και στόχος είναι η επιλογή επιπλέον οργανισμών στο υπάρχον δίκτυο.  

Η πρόσκληση απευθύνεται σε φορείς με γεωγραφική παρουσία σε όλα τα κράτη μέλη, με ενδιαφέρον για τη συνεργασία της ΕΕ για την αξιολόγηση της τεχνολογίας υγείας, συμπεριλαμβανομένων ευρωπαϊκών ενώσεων ασθενών, οργανώσεων καταναλωτών, ενώσεων ανάπτυξης τεχνολογίας υγείας, οργανώσεων επαγγελματιών υγείας και άλλων μη κυβερνητικών οργανώσεων που σχετίζονται με την υγεία

 Το Δίκτυο Ενδιαφερομένων Μερών HTA υποστηρίζει την εφαρμογή του Κανονισμού Αξιολόγησης Τεχνολογιών Υγείας (ΕΕ) 2021/2282 σύμφωνα με το άρθρο 29 του παρόντος κανονισμού. Κριτήρια επιλεξιμότητας και επιλογής και περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο υποβολής αίτησης Οι ενδιαφερόμενοι οργανισμοί καλούνται να υποβάλουν την αίτησή τους έως τις 17:00 CET στις 9 Οκτωβρίου 2024 στη διεύθυνση SANTE-HTA-NETWORK@ec.europa.eu.

--------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Αγγλικά 


The uropean Commission has launched a supplementary call for applications for the Health Technology Assessment Stakeholder Network. The call is being launched following the establishment of the HTA Stakeholder Network in 2023 and the aim is to select additional organisations to the existing network.

The call is addressed to stakeholder organisations with geographical presence across Member States, with an interest in EU cooperation on health technology assessment, including European patient associations, consumer organisations, health technology developer associations, health professional organisations and other health-related non-governmental organisations.

The HTA Stakeholder Network supports the implementation of the Health Technology Assessment Regulation (EU) 2021/2282 in accordance with Article 29 of this regulation.

Interested organisations are invited to submit their application by 17:00 CET on 9 October 2024 to SANTE-HTA-NETWORK@ec.europa.eu.



 

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Προστασία των δημοσιογράφων και των υπερασπιστών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από αβάσιμες ή καταχρηστικές δικαστικές διαδικασίες.