«βιώσιμη χρηματοδότηση της πράσινης μετάβασης»:Συζητηση,αύριο, στο Συμβούλιο


Άτυπη σύνοδος των υπουργών Οικονομικών και Δημοσιονομικών Θεμάτων

 12.9.2024,10,44μμ

 

 Αύριο, 13-14 Σεπτεμβρίου 2024 θα πραγματοποιηθεί στη Βουδαπέστη, Μπάλνα, η άτυπη σύνοδος των υπουργών Οικονομικών και Δημοσιονομικών Υποθέσεων, με βασικά θέματα «βιώσιμη χρηματοδότηση της πράσινης μετάβασης»και δημόσιο χρέος

Συγκεκριμένα, το απόγευμα της Παρασκευής οι υπουργοί και οι διοικητές των κεντρικών τραπεζών θα συζητήσουν το θέμα της «βιώσιμης χρηματοδότησης της πράσινης μετάβασης». Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΟΣΑ και ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ουγγρικού Οργανισμού Διαχείρισης Χρέους θα παράσχουν παρουσιάσεις σχετικά με τον τρόπο γεφύρωσης του χρηματοδοτικού χάσματος με καινοτόμα μέσα, τον τρόπο καλύτερης κινητοποίησης των νοικοκυριών και άλλων ιδιωτικών αποταμιεύσεων όταν υπάρχει ανάγκη να ενισχυθεί η πράσινη μετάβαση και να τεθεί το δημόσιο χρέος σε πτωτική πορεία ταυτόχρονα.

Η πρωινή συνεδρίαση του Σαββάτου θα αφιερωθεί στις «επιπτώσεις των δημογραφικών αλλαγών στη βιωσιμότητα του δημόσιου χρέους», όπου οι αντιπροσωπείες θα συζητήσουν τους κινδύνους βιωσιμότητας του χρέους στο πλαίσιο της γήρανσης των κοινωνιών και των πιθανών γραμμών δράσης. Το ζήτημα αυτό αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για την ουγγρική Προεδρία της ΕΕ, καθώς θέτει σε κίνδυνο τη μακροπρόθεσμη οικονομική ευημερία της ΕΕ λόγω της συρρίκνωσης του πληθυσμού σε ηλικία εργασίας και των ελλείψεων εργατικού δυναμικού. 

 Η συζήτηση θα βασιστεί στη συμβολή της ομάδας προβληματισμού Bruegel με έδρα τις Βρυξέλλες.

Κατά τη διάρκεια του υπουργικού γεύματος, ο διευθύνων σύμβουλος του ΔΝΤ θα περιγράψει «τις νέες ευκαιρίες χρηματοδότησης για τη στήριξη των χωρών χαμηλού εισοδήματος στην απάντησή τους στις παγκόσμιες προκλήσεις». 


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Προστασία των δημοσιογράφων και των υπερασπιστών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από αβάσιμες ή καταχρηστικές δικαστικές διαδικασίες.