Μεταναστευτικό: Επικοινωνία,σήμερα Όλαφ Σολτς με Ντόναλντ Τουσκ



13.9.2024.6.47μμ


Τα μέτρα της γερμανικής μεταναστευτικής πολιτικής και η ανάγκη συνεργασίας των Ευρωπαίων για τη μείωση της παράτυπης μετανάστευσης,συζητήθηκαν στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν,σήμερα ο Ομοσπονδιακός Καγκελάριος Όλαφ Σολτς με τον Πολωνό πρωθυπουργό Ντόναλντ Τουσκ.


Όπως δήλωσε ο Εκπρόσωπος της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης, Steffen Hebestreit ο Ομοσπονδιακός Καγκελάριος Όλαφ Σολτς μίλησε σήμερα τηλεφωνικά με τον Πολωνό Πρωθυπουργό Ντόναλντ Τουσκ.


Ο Καγκελάριος εξήγησε τα μέτρα της μεταναστευτικής πολιτικής που ξεκίνησε η Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση και περαιτέρω σκέψεις για τη μείωση της παράτυπης μετανάστευσης, τα οποία βρίσκονται στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής έννομης τάξης.

Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν ότι οι προκλήσεις της παράτυπης μετανάστευσης και των δραστηριοτήτων λαθρεμπορίου μπορούν να αντιμετωπιστούν μόνο από κοινού και ότι η στενή συνεργασία μεταξύ των Ευρωπαίων εταίρων είναι απαραίτητη.

Και οι δύο συμφώνησαν επίσης να ενισχύσουν την προστασία των εξωτερικών συνόρων της Ευρώπης, ιδίως εν όψει της κυνικής εκμετάλλευσης των μεταναστών από τη Λευκορωσία.

Ο Καγκελάριος και ο Πολωνός Πρωθυπουργός συμφώνησαν να συνεχίσουν τη στενή τους ανταλλαγή απόψεων για τα θέματα αυτά.

ΠΗΓΗ: Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης (BPA)

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Προστασία των δημοσιογράφων και των υπερασπιστών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από αβάσιμες ή καταχρηστικές δικαστικές διαδικασίες.