Η κατάσταση του κράτους δικαίου σε επιλεγμένες υποψήφιες για ένταξη χώρες: Συζήτηση στο Συμβούλιο


Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων, 24 Σεπτεμβρίου 2024

14.9.2024.8.17μμ

 Η κατάσταση του κράτους δικαίου σε επιλεγμένες υποψήφιες .για ένταξη χώρες θα συζητηθεί στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων,που θα συνεδριάσει 24 Σεπτεμβρίου 2024, στις Βρυξέλλες.

Στο πλαίσιο του ετήσιου διαλόγου του Συμβουλίου για το κράτος δικαίου, οι υπουργοί θα πραγματοποιήσουν οριζόντια συζήτηση σχετικά με την κατάσταση του κράτους δικαίου στα κράτη μέλη της ΕΕ.

Χωριστά, οι υπουργοί θα ανταλλάξουν επίσης απόψεις σχετικά με τη γενική τάση όσον αφορά την κατάσταση του κράτους δικαίου σε επιλεγμένες υποψήφιες χώρες.

Οι  συζητήσεις θα στηριχθούν στην έκθεση της Επιτροπής για το κράτος δικαίου, του 2024, η οποία καλύπτει, για πρώτη φορά, και τις εξελίξεις στην Αλβανία, το Μαυροβούνιο, τη Βόρεια Μακεδονία και τη Σερβία

Προτεραιότητες της Προεδρίας

Η ουγγρική Προεδρία θα παρουσιάσει, σε δημόσια συνεδρίαση, τις προτεραιότητες για τη θητεία της. Οι υπουργοί θα έχουν την ευκαιρία να υποβάλουν τις παρατηρήσεις τους.

Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Οκτωβρίου

Οι υπουργοί θα ξεκινήσουν επίσης τις προετοιμασίες για τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 17-18 Οκτωβρίου 2024 συζητώντας σχέδιο σχολιασμένης ημερήσιας διάταξης.


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Προστασία των δημοσιογράφων και των υπερασπιστών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από αβάσιμες ή καταχρηστικές δικαστικές διαδικασίες.