Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η Eurostat για τις Ευρωεκλογές: Απαντήσεις σε 1 ωρα σε δημοσιογράφους και ελεγκτές δεδομένων


Η Eurostat εγκαινιάζει την υπηρεσία ελέγχου δεδομένων και γεγονότων για τις ευρωπαϊκές εκλογές

 Μαρίνα Κουρμπέλα - pelazkarabo@gmail.com - 10 Μαίου 2024, 11.27πμ


Υπηρεσίες ελέγχου δεδομένων της Eurostat: Μια θαυμάσια πρωτοβουλία και υπηρεσία ανακοίνωσε, σήμερα, η Eurostat

 H ανακοίνωση

Υπηρεσίες ελέγχου δεδομένων της Eurostat

Καλώς ήρθατε στην ειδική γωνιά δεδομένων και ελέγχου δεδομένων της Eurostat για τις ευρωπαϊκές εκλογές , που εξυπηρετεί δημοσιογράφους και ελεγκτές πληροφοριών, οι οποίοι μπορούν να κάνουν ερωτήσεις σχετικά με δεδομένα και στατιστικά στοιχεία για την Ευρωπαϊκή Ένωση χρησιμοποιώντας ένα ειδικό λειτουργικό γραμματοκιβώτιο .


Για περιορισμένο χρονικό διάστημα, η Eurostat προσφέρει πλέον υπηρεσία ελέγχου δεδομένων  για τις ευρωπαϊκές εκλογές.

 Τα μέσα ενημέρωσης και οι ελεγκτές δεδομένων μπορούν να κάνουν ερωτήσεις σχετικά με δεδομένα και στατιστικές για την EE χρησιμοποιώντας ένα ειδικό λειτουργικό γραμματοκιβώτιο (ESTAT-EUELECTIONS-2024@ec.europa.eu).

Αυτή η υπηρεσία θα είναι ενεργή έως τις 15 Ιουνίου 2024. Θα βοηθήσει στην ιεράρχηση των αιτημάτων που σχετίζονται με τις εκλογές, λαμβάνοντας υπόψη πιθανή αύξηση του όγκου των ερωτήσεων από δημοσιογράφους καθώς πλησιάζει η ημερομηνία των εκλογών. 

Παρέχεται υποστήριξη μέσων ενημέρωσης τις εργάσιμες ημέρες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο Λουξεμβούργο μεταξύ 8:00 και 17:00 CET, καθώς και τις επίσημες αργίες αυτής της περιόδου.

Με αυτήν την υπηρεσία, η Eurostat στοχεύει να παρέχει απαντήσεις σε 1 ώρα σε δημοσιογράφους και ελεγκτές, όταν τα ζητούμενα δεδομένα είναι διαθέσιμα στη βάση δεδομένων της Eurostat. Θα πρέπει να προβλεφθεί μεγαλύτερος χρόνος απόκρισης για πολύπλοκα ερωτήματα, ειδικά όταν είναι απαραίτητες οι συνεισφορές από εθνικές στατιστικές υπηρεσίες.

Η Eurostat προσβλέπει στην παροχή αυτής της ειδικής υπηρεσίας για να υποστηρίξει τα μέσα ενημέρωσης στην παροχή ακριβών πληροφοριών και πόρων στους πολίτες σχετικά με τις ευρωπαϊκές εκλογές και να συμβάλει στην καταπολέμηση της παραπληροφόρησης στην ΕΕ.


:

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γιορτάζουν,σήμερα: ο Άγιος Μιχαήλ ο Χωνιάτης, Μητροπολίτης Αθηνών, Ο άγιος Ανδρέας, αρχιεπίσκοπος Κρήτης,καιι...