Συμβούλιο Γεωργίας και Αλιείας :Τι θα συζητηθει στη σύνοδο του Λουξεμβούργου

 

pelazkarabo@gmail.com -21 Απριλίου 2024,7.00μμ


Το Συμβούλιο Γεωργίας και Αλιείας θα πραγματοποιηθεί στο Λουξεμβούργο στις 29 Απριλίου 2024, με έναρξη στις 10.00.

Τα κυριότερα σημεία της ατζέντας


Γεωργία

Με βάση πληροφορίες από την προεδρία και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, οι υπουργοί Γεωργίας θα συζητήσουν τις απαντήσεις στην τρέχουσα κατάσταση στον αγροτικό τομέα. 

Το Συμβούλιο θα επικεντρωθεί στα μέτρα που έχουν προταθεί ή ληφθεί μέχρι στιγμής και αποσκοπούν στην απλούστευση της κοινής γεωργικής πολιτικής (ΚΓΠ) και στην ενίσχυση της θέσης των γεωργών στην αλυσίδα εφοδιασμού τροφίμων .

Γεωργικά ζητήματα που σχετίζονται με το εμπόριο

Οι υπουργοί Γεωργίας θα συζητήσουν γεωργικά θέματα που σχετίζονται με το εμπόριο, ένα επαναλαμβανόμενο θέμα στην ημερήσια διάταξη του Συμβουλίου Γεωργίας και Αλιείας.

Ετήσιες εκθέσεις επιδόσεων στο πλαίσιο της ΚΓΠ

Με βάση πληροφορίες από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Συμβούλιο θα ανταλλάξει απόψεις σχετικά με τις ετήσιες εκθέσεις επιδόσεων που υποβάλλουν τα κράτη μέλη για να δώσει μια επισκόπηση της εφαρμογής της ΚΓΠ στις χώρες τους. Αυτή είναι η πρώτη άσκηση αυτού του είδους στο πλαίσιο της τρέχουσας ΚΓΠ.

Άτυπο γεύμα

Κατά τη διάρκεια του γεύματος, οι υπουργοί Γεωργίας θα έχουν μια άτυπη συζήτηση για τον στρατηγικό διάλογο για το μέλλον της γεωργίας .

 Bιοοικονομία ,

Μεταξύ των θεμάτων «Άλλα θέματα» της ημερήσιας διάταξης, οι αντιπροσωπίες της Φινλανδίας, της Αυστρίας, της Σουηδίας και της Σλοβενίας αναμένεται να ενημερώσουν το Συμβούλιο για τη σημασία της βιοοικονομίας , ενώ η λετονική αντιπροσωπεία αναμένεται να παράσχει πληροφορίες σχετικά με τον κανονισμό ελέγχου της αλιείας και το περιθώριο της ανοχής.

πηγη:Συμβούλιο


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γιορτάζουν,σήμερα: ο Άγιος Μιχαήλ ο Χωνιάτης, Μητροπολίτης Αθηνών, Ο άγιος Ανδρέας, αρχιεπίσκοπος Κρήτης,καιι...

Προστασία των δημοσιογράφων και των υπερασπιστών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από αβάσιμες ή καταχρηστικές δικαστικές διαδικασίες.