Συνεδριάζει τη Δευτέρα, το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ

 pelazkarabo@gmail.com -  20 Aπριλίου 2024,8.27μμ


Οι  υπουργοί Εξωτερικών των 27 χωρών μελών της ΕΕ θα συναντηθούν στο Λουξεμβούργο, στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων  στις 22 Απριλίου,  Το Βέλγιο θα εκπροσωπηθεί από τον Υπουργό Hadja Lahbib.

 Της συνεδρίασης θα προεδρεύσει ο Josep Borrell, Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για τις Εξωτερικές Υποθέσεις.

Υπενθυμίζεται,πως στις συνόδους του Συμβουλίου Υπουργών  προεδρεύει ο αρμόδιος για τον τομέα υπουργος της χώρας που ασκεί την Προεδρία του Συμβουλίο της ΕΕ.. 

Εξαιρείται το Συμβούλιο Υπoυργών Εξωτερικών Υποθέσεων. Σε αυτό προεδρεύει ο Josep Borrell.

Στην σύνοδο της Δευτέρας, σύμφωνα με την  ημερήσια διάταξη, θα συζητηθούν:

  • Επίθεση της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας

    Το Συμβούλιο θα συζητήσει σχετικά με την επίθεση της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας, κατόπιν άτυπης ανταλλαγής απόψεων με τον Υπουργό Εξωτερικών της Ουκρανίας, Dmytro Kuleba, και τον Υπουργό Άμυνας της Ουκρανίας, Rustem Umerov, μέσω βιντεοδιάσκεψης.

    Κατάσταση στη Μέση Ανατολή

    Οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ θα συζητήσουν σχετικά με την κατάσταση στη Μέση Ανατολή, συμπεριλαμβανομένων των εξελίξεων στο πεδίο και στην ευρύτερη περιοχή.

    Σουδάν

    Το Συμβούλιο θα προβεί σε ανταλλαγή απόψεων για τις τελευταίες εξελίξεις στο Σουδάν κατόπιν άτυπης ανταλλαγής απόψεων με τον Προσωπικό Απεσταλμένο του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για το Σουδάν, Ramtane Lamamra, ο οποίος θα παραστεί αυτοπροσώπως στη σύνοδο.

    Θέματα επικαιρότητας

    Το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων θα σε συζητήσει  θέματα επικαιρότητας,  σχετικά με τα πρόσφατα γεγονότα και τις ραγδαίες εξελίξεις στις εξωτερικές σχέσεις.


  •  Στη συζήτηση που θα ακολουθήσει θα συμμετάσχουν οι υπουργοί Εξωτερικών και οι υπουργοί Άμυνας της ΕΕ σε κοινή σύνοδο.






Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γιορτάζουν,σήμερα: ο Άγιος Μιχαήλ ο Χωνιάτης, Μητροπολίτης Αθηνών, Ο άγιος Ανδρέας, αρχιεπίσκοπος Κρήτης,καιι...

Προστασία των δημοσιογράφων και των υπερασπιστών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από αβάσιμες ή καταχρηστικές δικαστικές διαδικασίες.