Από τις 31 Μαρτίου 2024, δεν θα γίνονται έλεγχοι προσώπων στα εσωτερικά αεροπορικά και θαλάσσια σύνορα της ΕΕ μεταξύ Βουλγαρίας και Ρουμανίας και και των άλλων χωρών του χώρου Σένγκεν

 

Αναμένεται η λήψη απόφασης  για τον καθορισμό ημερομηνίας για την άρση των ελέγχων και στα εσωτερικά χερσαία σύνορα.


Mαρίνα Κουρμπέλα - pelazkarabo@gmail.com - 1η Ιανουαρίου,2024- 6.47μμ

Τα κράτη μέλη της ΕΕ κατέληξαν ,προχθές σε συμφωνία για την άρση των ελέγχων στα εσωτερικά σύνορα των αεροπορικών και θαλάσσιων συνόρων με τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία. Η απόφαση ελήφθη ομόφωνα, μετά από γραπτή διαδικασία.

Στη συνέχεια,  το Συμβούλιο θα πρέπει να λάβει περαιτέρω απόφαση για τον καθορισμό ημερομηνίας για την άρση των ελέγχων και στα εσωτερικά χερσαία σύνορα.

Δήλωση του Fernando Grande-Marlaska Gómez, Ισπανού Υπουργού  Εσωτερικών

Fernando Grande-Marlaska Gómez, Ισπανός Υπουργός Εσωτερικών


 Είμαι πολύ ικανοποιημένος που το 2024 οι εσωτερικοί έλεγχοι αεροπορικών και θαλάσσιων μεταξύ της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας και των άλλων χωρών Σένγκεν θα γίνουν παρελθόν, μετά από 12 χρόνια διαπραγματεύσεων. Συνεχίζουμε έτσι να οικοδομούμε έναν ολοένα ευρύτερο και ισχυρότερο χώρο ελεύθερης κυκλοφορίας.

Από τις 31 Μαρτίου 2024, δεν θα γίνονται πλέον έλεγχοι προσώπων στα εσωτερικά αεροπορικά και θαλάσσια σύνορα της ΕΕ μεταξύ Βουλγαρίας και Ρουμανίας και των άλλων χωρών του χώρου Σένγκεν. .

Yπενθυμίζεται,πως:

Από την προσχώρησή τους στην ΕΕ, η Βουλγαρία και η Ρουμανία έχουν εφαρμόσει μέρη του νομικού πλαισίου Σένγκεν (το κεκτημένο του Σένγκεν), συμπεριλαμβανομένων εκείνων που σχετίζονται με τους ελέγχους στα εξωτερικά σύνορα, την αστυνομική συνεργασία και τη χρήση του συστήματος πληροφοριών Σένγκεν.

Για τα υπόλοιπα μέρη του κεκτημένου του Σένγκεν, τα οποία περιλαμβάνουν την άρση των ελέγχων στα εσωτερικά σύνορα και τα συναφή μέτρα, το Συμβούλιο αποφασίζει ομόφωνα για την εφαρμογή τους αφού επαληθευτεί, σύμφωνα με τις ισχύουσες διαδικασίες αξιολόγησης Σένγκεν, ότι πληρούν τις αναγκαίες προϋποθέσεις

ΠΗΓΗ:ΕΕ

Blog:pelazkarabo.blogspot.com




Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Προστασία των δημοσιογράφων και των υπερασπιστών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από αβάσιμες ή καταχρηστικές δικαστικές διαδικασίες.