EΕ :Διαθέτουμε πρόσθετα εργαλεία για την καταπολέμηση πράξεων βίας, τόσο εντός όσο και εκτός διαδικτύου.Να διασφαλίσουμε ότι οι γυναίκες και τα κορίτσια θα είναι ασφαλείς και θα ζουν χωρίς φόβο :

 

( από 23.11.2024 και προσωρινά...  ήταν αδύνατη η χρήση του gmail:pelazkarabo@gmail.com, και  αποστολή δημοσιεύσεων.όπως και η ενημέρωση σχετικά με τα εισερχόμενα. Από 24.11.2024 είναι αδύνατη η χρήση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ανάκτησης κωδικού.Προσωρινά!!

 

 25.11.2024,3.47μμ

Μερικοί πρέπει να καταλάβουν τη  λάθος ερμηνεία της ιδιοκτησίας: Η γυναίκα δεν είναι κτήμα

Άλλοι  κατασκοπεύουν, μια γυναίκα, ακόμη και αν είναι άγνωστοι γι αυτήν, η απλά γνωστοί, η  ήταν γνωστοί και πήραν αρνητική απάντηση σε κάποια επιθυμία τους. Την κατασκοπεύουν με κάμερες στο σπίτι, και άλλα επικίνδυνα, ηλεκτρονικά μέσα, που τους επιτρέπουν να μένουν κρυμμένοι, η  με αυτοκίνητα,  και διάφορους περίεργους και πονηρούς τρόπους,ελέγχου τελείως παράνομα της ζωής της.

Μαζεύουν, όπου τους είναι δυνατό και 'ίσως με το ασημείωτο, ακόμη και τις αποδείξεις για το τι αγοράζει και τι τρώει,και κυρίως με ποιους συναναστρέφεται η συνεργάζεται με σκοπό να καταστρέφουν τέτοιες ενέργειες,  να την απομονώνουν. και να εκφράζουν την κακία τους,η οποία κακία  γυρίζει στους ίδιους.Θέμα χρόνου.

Αυτά, άλλα διάφορα που 'άμεσα η έμμεσα ζούμε, ακούμε και διαβάζουμε, τα οποία, ολόκληρη η κοινωνία τα απορρίπτει, και για τα οποία  οι αρμόδιοι,ετοιμάζουν αυστηρά μέτρα σχετικά με τις διάφορες μορφές βίας κατά των γυναικών

Σε χθεσινό δημοσίευμα της Επιτροπής,  μεταξύ άλλων αναφέρεται:

 Η Επιτροπή δημοσιεύει  έκτακτο Ευρωβαρόμετρο σχετικά με τα έμφυλα στερεότυπα όσον αφορά τη βία κατά των γυναικών. Σε ολόκληρη την ΕΕ, το 92 % των ερωτηθέντων θεωρούν απαράδεκτο για έναν άνδρα να χαστουκίζει περιστασιακά τη σύζυγο ή τη σύντροφό του. Το 82 % των ερωτηθέντων θεωρούν επίσης απαράδεκτο οι άνδρες να κοιτούν προκλητικά σημεία του γυναικείου σώματος, να κοιτούν τις γυναίκες επίμονα, καθώς και το σφύριγμα και την παρενόχληση στον δρόμο (catcalling). Το 73 % διαφωνεί με την άποψη ότι οι γυναίκες συχνά προβάλλουν ψευδείς ή υπερβολικούς ισχυρισμούς περί κακοποίησης ή βιασμού.  Στις 25 Νοεμβρίου, (σήμερα,) η Eurostat, ο Οργανισμός Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (FRA) και το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο για την Ισότητα των Φύλων (EIGE) θα παρουσιάσουν τα πορίσματα κοινής έρευνας σχετικά με την έμφυλη βία στην ΕΕ.

 H χθεσινή ανακοίνωση και δήλωση της Επιτροπής

  Η Επιτροπή και ο ύπατος εκπρόσωπος / αντιπρόεδρος κ. Borrell ζητούν πιο εντατικές προσπάθειες για την προστασία των γυναικών και των κοριτσιών από τη βία

Ενόψει της Διεθνούς Ημέρας για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών στις 25 Νοεμβρίου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ο ύπατος εκπρόσωπος / αντιπρόεδρος κ. Borrell εξέδωσαν την ακόλουθη δήλωση:

«Όλες οι μορφές βίας κατά των γυναικών είναι ειδεχθείς. Συνιστούν παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και υπονομεύουν τις θεμελιώδεις αξίες μας.

Γυναίκες σε όλες τις γωνιές του κόσμου εξακολουθούν να υφίστανται ανείπωτη βία —σωματική, ψυχολογική, σεξουαλική και οικονομική— εντός και εκτός διαδικτύου. Οι γυναίκες και τα κορίτσια πλήττονται επίσης περισσότερο από τις βάναυσες επιπτώσεις, τόσο άμεσες όσο και μακροπρόθεσμες, του πολέμου και των συγκρούσεων, με αποτέλεσμα οικονομικές δυσκολίες που τις επηρεάζουν δυσανάλογα. Η κατάσταση είναι ιδιαίτερα τραγική σε συνθήκες ανθρωπιστικών κρίσεων, όπου περιπτώσεις σεξουαλικής βίας και εμπορίας ανθρώπων στο πλαίσιο συγκρούσεων συχνά δεν καταγγέλλονται.

Μετά την προσχώρηση της ΕΕ στη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης, η οποία περιλαμβάνει τα πλέον φιλόδοξα και ολοκληρωμένα πρότυπα για την πρόληψη και την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών και της εξ οικείων βίας, φέτος εγκρίναμε την πρώτη νομοθεσία της ΕΕ για την αποτελεσματική καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών και της εξ οικείων βίας, η οποία συμπληρώνει την ισχύουσα νομοθεσία στα κράτη μέλη της ΕΕ. Πλέον διαθέτουμε πρόσθετα εργαλεία για την καταπολέμηση τέτοιων πράξεων βίας, τόσο εντός όσο και εκτός διαδικτύου, για να διασφαλίσουμε ότι οι γυναίκες και τα κορίτσια μπορούν να είναι ασφαλείς και να ζουν χωρίς φόβο, να παρέχουμε στοχευμένες υπηρεσίες στήριξης στα θύματα και να καταστήσουμε υπόλογους τους δράστες. Καλούμε όλα τα κράτη μέλη να θέσουν ταχέως σε εφαρμογή αυτά τα ισχυρά μέτρα.

Η δέσμευσή μας να εξαλείψουμε τη βία κατά των γυναικών σε ολόκληρο τον κόσμο αποτελεί βασική προτεραιότητα για την εξωτερική δράση της ΕΕ, ιδίως όσον αφορά τον ρόλο της ΕΕ ως σημαντικού χορηγού ανθρωπιστικής βοήθειας. Επιβεβαιώνουμε την αταλάντευτη προσήλωσή μας στην άμεση εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών και των κοριτσιών, σε συνεργασία με τις χώρες εταίρους, την κοινωνία των πολιτών, τις ομάδες για τα δικαιώματα των γυναικών και τους υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.»

Ιστορικό

Με τη στρατηγική της ΕΕ για την ισότητα των φύλων 2020-2025, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει δεσμευτεί για την πρόληψη και την καταπολέμηση της έμφυλης βίας. Τον Μάιο του 2024 η Ευρωπαϊκή Ένωση εξέδωσε την οδηγία για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών και της εξ οικείων βίας. Σκοπός της οδηγίας είναι να παράσχει ολοκληρωμένο πλαίσιο για την αποτελεσματική πρόληψη και καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών και της εξ οικείων βίας σε ολόκληρη την ΕΕ. Για τον σκοπό αυτό θεσπίζει ορισμούς για ορισμένα ποινικά αδικήματα (αδικήματα βίας στο διαδίκτυο, ακρωτηριασμός των γυναικείων γεννητικών οργάνων και καταναγκαστικός γάμος), ενισχύει την προστασία και τη στήριξη των θυμάτων, διευκολύνει την πρόσβασή τους στη δικαιοσύνη, ενισχύει την πρόληψη, τη συλλογή δεδομένων, τον συντονισμό και τη συνεργασία.

Τον Οκτώβριο του 2023 η Επιτροπή προσχώρησε στη Σύμβαση του Συμβουλίου της Ευρώπης για την πρόληψη και την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών και της ενδοοικογενειακής βίας, γνωστή και ως Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης. Αποτελεί το πιο εκτεταμένο διεθνές νομικό μέσο που καθορίζει δεσμευτικές υποχρεώσεις για την πρόληψη και την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών και των κοριτσιών. Παράλληλα, η Επιτροπή έχει ήδη υλοποιήσει επιτυχώς τις περισσότερες από τις δράσεις στο πλαίσιο της οικείας στρατηγικής της ΕΕ για τα δικαιώματα των θυμάτων (2020-2025). Στόχος της στρατηγικής είναι να διασφαλιστεί ότι όλα τα θύματα στην ΕΕ μπορούν να επωφεληθούν πλήρως από τα δικαιώματά τους βάσει του δικαίου της ΕΕ. Τον Ιούλιο του 2023 η Επιτροπή ενέκρινε την πρόταση οδηγίας για την τροποποίηση της οδηγίας του 2012 για τα δικαιώματα των θυμάτων, με σκοπό την ενίσχυση των δικαιωμάτων όλων των θυμάτων εγκληματικών πράξεων σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σήμερα η Επιτροπή δημοσιεύει επίσης έκτακτο Ευρωβαρόμετρο σχετικά με τα έμφυλα στερεότυπα όσον αφορά τη βία κατά των γυναικών. Σε ολόκληρη την ΕΕ, το 92 % των ερωτηθέντων θεωρούν απαράδεκτο για έναν άνδρα να χαστουκίζει περιστασιακά τη σύζυγο ή τη σύντροφό του. Το 82 % των ερωτηθέντων θεωρούν επίσης απαράδεκτο οι άνδρες να κοιτούν προκλητικά σημεία του γυναικείου σώματος, να κοιτούν τις γυναίκες επίμονα, καθώς και το σφύριγμα και την παρενόχληση στον δρόμο (catcalling). Το 73 % διαφωνεί με την άποψη ότι οι γυναίκες συχνά προβάλλουν ψευδείς ή υπερβολικούς ισχυρισμούς περί κακοποίησης ή βιασμού. 

Στις 25 Νοεμβρίου, η Eurostat, ο Οργανισμός Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (FRA) και το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο για την Ισότητα των Φύλων (EIGE) θα παρουσιάσουν τα πορίσματα κοινής έρευνας σχετικά με την έμφυλη βία στην ΕΕ. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την έρευνα για την έμφυλη βία θα είναι διαθέσιμες εδώ από τη Δευτέρα 25 Νοεμβρίου στις 11:00 π.μ. (ώρα Κεντρικής Ευρώπης -CET). 

Η Επιτροπή παρέχει χρηματοδότηση για έργα και οργανισμούς με σκοπό την αντιμετώπιση της έμφυλης βίας μέσω του προγράμματος «Πολίτες, ισότητα, δικαιώματα και αξίες». Το 2025 θα διατεθούν 23 εκατ. ευρώ στο πλαίσιο του σκέλους «Δάφνη» για τη στήριξη διακρατικών δράσεων με σκοπό την αντιμετώπιση και την πρόληψη της βίας κατά των παιδιών και της έμφυλης βίας στον οικιακό χώρο και στις προσωπικές σχέσεις, καθώς και δράσεων για την προστασία και την παροχή στήριξης στους επιζώντες έμφυλης βίας, συμπεριλαμβανομένων των συστημάτων προστασίας των παιδιών.

Σε διεθνές επίπεδο, το σχέδιο δράσης της ΕΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τη δημοκρατία (2020-2024), καθώς και το σχέδιο δράσης για την ισότητα των φύλων και τη χειραφέτηση των γυναικών στην εξωτερική δράση 2021-2025 (GAP III), που παρατάθηκαν έως το 2027, αποτελούν το φιλόδοξο πλαίσιο της ΕΕ για να σημειωθεί πρόοδος όσον αφορά την ισότητα των φύλων και τη χειραφέτηση των γυναικών. Η ΕΕ, ως συνεπικεφαλής της συμμαχίας δράσης του φόρουμ «Γενιά Ισότητα» για την έμφυλη βία, θα συνεχίσει τις προσπάθειές της για την αντιμετώπιση της έμφυλης βίας σε ολόκληρο τον κόσμο.

Έξι χρόνια μετά την έναρξή της, η αρχική φάση της πρωτοβουλίας Spotlight έχει υλοποιηθεί πλήρως σε πέντε περιφέρειες. Η επιτυχία της είχε ως αποτέλεσμα η πρωτοβουλία να επιλεγεί ως μία από τις 12 «πρωτοβουλίες υψηλού αντικτύπου», χάρη στον αντίκτυπό της σε όλους τους στόχους βιώσιμης ανάπτυξης. Καθώς η πρωτοβουλία εισέρχεται στην επόμενη φάση της, η ΕΕ θα συνεχίσει να επενδύει στην πρόληψη της έμφυλης βίας σε παγκόσμιο επίπεδο.

Όπως κάθε χρόνο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης (ΕΥΕΔ) συμμετέχουν στην εκστρατεία της μονάδας του ΟΗΕ για τις γυναίκες Orange the World («Ας βάψουμε τον κόσμο πορτοκαλί»). Το βράδυ της 24ης Νοεμβρίου η έδρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το κτίριο Berlaymont, θα φωτιστεί με πορτοκαλί φωτισμό, που αποτελεί το σύμβολο του ΟΗΕ για την παγκόσμια δέσμευση για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών. Η πρόσοψη των κεντρικών γραφείων της ΕΥΕΔ θα φωτιστεί επίσης με πορτοκαλί προς υποστήριξη της εκστρατείας. Φωτογραφίες θα είναι διαθέσιμες στο EbS

ΠΗΓΗ:ΕΠΙΤΡΟΠΗ
 
Μ.Κ.