Υπολογισμός της διατροφικής έκθεσης σε ένζυμα τροφίμων:Νέο διαδικτυακό εργαλείο από την EFSA
pelazkarabo@gmail.com - 30.8.2024.6.08μμ
Η EFSA εγκαινιάζει νέο διαδικτυακό εργαλείο για τον υπολογισμό της διατροφικής έκθεσης σε ένζυμα τροφίμων
Η EFSA δημοσίευσε ένα καινοτόμο νέο διαδικτυακό εργαλείο που έχει σχεδιαστεί για να υποστηρίζει τους φορείς της βιομηχανίας και τους καταναλωτές να εκτιμούν την έκθεση σε ένζυμα τροφίμων μέσω της διατροφής.
Το μοντέλο πρόσληψης ενζύμων τροφίμων (FEIM) σηματοδοτεί το αποκορύφωμα μιας εκτεταμένης προσπάθειας που ξεκίνησε το 2016, συγκεντρώνοντας δεδομένα σχετικά με τη χρήση των ενζύμων τροφίμων σε διάφορες διαδικασίες παραγωγής με πληροφορίες σχετικά με την έκθεση διαφορετικών ομάδων του πληθυσμού σε ένζυμα τροφίμων.
Το εργαλείο, το οποίο δρομολογήθηκε με την ευκαιρία της πρώτης συνεδρίασης ολομέλειας της νέας ομάδας της EFSA για τα
ένζυμα τροφίμων (FEZ), θα επιτρέψει στους χρήστες να λαμβάνουν εκτιμήσεις πρόσληψης για συγκεκριμένα ένζυμα ανά διαδικασία παρασκευής και να υπολογίζουν ταυτόχρονα τη σωρευτική έκθεση από πολλαπλές διαδικασίες παρασκευής.
Όχι μόνο θα στηρίξει τους παρασκευαστές ενζύμων τροφίμων στη συλλογή δεδομένων έκθεσης για φακέλους αιτήσεων, αλλά και θα παράσχει στους καταναλωτές πληροφορίες σχετικά με τη διατροφική τους έκθεση σε ένζυμα τροφίμων.
Το διαδικτυακό εργαλείο FEIM είναι ελεύθερα προσβάσιμο σε οποιονδήποτε μέσω της πλατφόρμας R4EU κατά την εγγραφή