Ουγγρική Προεδρία : Ηεβδομάδα που περασε

 

Εκδοση ειδικής σειράς γραμματοσήμων για τον εορτασμό της προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ της Ουγγαρίας

 

pelazkarabo@gmail.com - 28.7.2024.9.47μμ

 

 Αυτή, η τελευταία εβδομάδα του μήνα,επικεντρώθηκε στην άτυπη σύνοδο των υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων, τη συνεδρίαση της Ομάδας Υψηλού Επιπέδου για φορολογικά θέματα και την άτυπη σύνοδο των υπουργών Υγείας, που οργάνωσε η Ουγγρική Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ.

Άτυπη σύνοδος της σύνθεσης εσωτερικών υποθέσεων του Συμβουλίου Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων — 22 Ιουλίου 2024

Η Ουγγρική Προεδρία διοργάνωσε σύνοδο του Συμβουλίου Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων με θέμα τις εσωτερικές υποθέσεις, στο Bazaar Várkert στη Βουδαπέστη στις 22 Ιουλίου 2024. Της εκδήλωσης προήδρευσε ο Υπουργός Εσωτερικών Δρ. Sándor Pintér.

Οικογενειακή φωτογραφία στην άτυπη συνάντηση των υπουργών Εσωτερικών

 

 

 

 

 

 

Οικογενειακή φωτογραφία στην άτυπη σύνοδο των υπουργών Εσωτερικών © Ουγγρική Προεδρία

Η άτυπη σύνοδος των υπουργών Δικαιοσύνης της ΕΕ επικεντρώθηκε στη νομική ανταγωνιστικότητα της ΕΕ

Ένας από τους πρωταρχικούς στόχους της επιτυχημένης εργάσιμης ημέρας ήταν η κατάθεση πραγματικών ζητημάτων που μπορεί να έχουν θετική μακροπρόθεσμη επίδραση στη λειτουργία της ΕΕ, δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Bence Tuzson σε συνέντευξη Τύπου μετά την εκδήλωση.

Οικογενειακή φωτογραφία στην Άτυπη Συνάντηση των Υπουργών Δικαιοσύνης

 

 

 

 

 

 

 Οικογενειακή φωτογραφία στην άτυπη σύνοδο των υπουργών Δικαιοσύνης © Ουγγρική Προεδρία

 

Άτυπη συνεδρίαση της Ομάδας Υψηλού Επιπέδου για φορολογικά θέματα

Μια τριήμερη άτυπη συνεδρίαση της Ομάδας Υψηλού Επιπέδου για Φορολογικά Θέματα πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Οικονομικών στη Βουδαπέστη από τις 17 έως τις 19 Ιουλίου. Ανώτεροι υπάλληλοι των κρατών μελών της ΕΕ που είναι αρμόδιοι για τη φορολογία συμμετείχαν στη συνεδρίαση για να συζητήσουν, μεταξύ άλλων, τα μέτρα που απαιτούνται για τη διατήρηση της ανταγωνιστικότητας των φορολογικών συστημάτων.

Άτυπη συνεδρίαση της Ομάδας Υψηλού Επιπέδου για φορολογικά θέματα

 

 

 

 

 

 

Άτυπη συνεδρίαση της Ομάδας Υψηλού Επιπέδου για Φορολογικά Θέματα © Ουγγρική Προεδρία

Οι υπουργοί Υγείας συναντήθηκαν στη Βουδαπέστη για να συζητήσουν τα θέματα που ενδέχεται να καθορίσουν την πολιτική υγείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης τα επόμενα χρόνια

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες στον τομέα της υγείας συγκεντρώθηκαν στη Βουδαπέστη για μια άτυπη συνάντηση για να συζητήσουν κρίσιμα ζητήματα υγείας που επηρεάζουν εκατομμύρια ανθρώπους σε ολόκληρη την ήπειρο. Τη σύνοδο φιλοξένησε η Ουγγαρία και επικεντρώθηκε σε δράσεις συνεργασίας κατά των καρδιαγγειακών παθήσεων, στην ενίσχυση της δωρεάς και μεταμόσχευσης οργάνων και στην υλοποίηση του Ευρωπαϊκού Χώρου Δεδομένων για την Υγεία (EHDS).

 

Άτυπη σύνοδος των υπουργών Υγείας

 

 

 

 

 

 

 

 Άτυπη σύνοδος των υπουργών Υγείας © Ουγγρική Προεδρία

Τα Ουγγρικά Ταχυδρομεία εκδίδουν ειδική σειρά γραμματοσήμων για τον εορτασμό της προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ της Ουγγαρίας

Τα Ουγγρικά Ταχυδρομεία (Magyar Posta Zrt) εκδίδουν ειδική σειρά γραμματοσήμων για τον εορτασμό της ουγγρικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης το 2024. 

 

Παρουσίαση της ειδικής σειράς γραμματοσήμων που εκδόθηκε για τον εορτασμό της ουγγρικής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ

 

 

 

 

 

 

 

Παρουσίαση της ειδικής σειράς γραμματοσήμων που εκδόθηκε για τον εορτασμό της ουγγρικής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ © Ουγγρική Προεδρία

 

Τα Ουγγρικά Ταχυδρομεία (Magyar Posta Zrt) εκδίδουν ειδική σειρά γραμματοσήμων για τον εορτασμό της ουγγρικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης το 2024.

Στην παρουσίαση της ειδικής σειράς γραμματοσήμων στις 26 Ιουλίου 2024 παρέστησαν ο János Bóka, Υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, ο János Fónagy, κοινοβουλευτικός υφυπουργός του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας, και ο Barnabás Balczó, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Magyar Posta Zrt. 

 

Η κυβέρνηση της Ουγγαρίας είναι πεπεισμένη ότι απαιτείται αλλαγή στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων János Bóka κατά την τελετή παρουσίασης στη Βουδαπέστη.

Τα αποτελέσματα των πρόσφατων εκλογών για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δείχνουν την ανάγκη αλλαγής. Είναι πολιτική ευθύνη της ουγγρικής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ να υποστηρίξει αυτή την ανάγκη και να κάνει τις εκκλήσεις για αλλαγή να ακουστούν στα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Ο János Bóka τόνισε ότι η αλλαγή συνεπάγεται αναγκαστικά συγκρούσεις και δυσκολίες. Η εύρυθμη λειτουργία της προεδρίας θα είναι επιτυχής εάν αντιμετωπιστούν αυτές οι συγκρούσεις, διατηρώντας παράλληλα τον ρόλο ενός ειλικρινούς διαμεσολαβητή. Για την επίλυση των συγκρούσεων, τα συμφέροντα 27 διαφορετικών κρατών μελών πρέπει να σταθμιστούν, όλα τα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης πρέπει να συνεργαστούν και η φωνή των Ευρωπαίων ψηφοφόρων πρέπει να ακουστεί, πρόσθεσε ο υπουργός.

 Καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να βρούμε κοινές απαντήσεις στις κοινές ευρωπαϊκές προκλήσεις. Ελπίζω ότι αυτό το μήνυμα, το μήνυμα της ουγγρικής Προεδρίας, θα διαδοθεί μέσω αυτής της ειδικής σειράς γραμματοσήμων στην Ουγγαρία και παντού στην Ευρώπη.

 

Τα αναμνηστικά γραμματόσημα καταγράφουν την πολιτική και οικονομική σημασία της ουγγρικής προεδρίας για τις επόμενες γενιές, προωθούν την ευρωπαϊκή ταυτότητα και τον δεσμό αλληλεγγύης μεταξύ των εθνικών κρατών και ενισχύουν τα θεμελιώδη ιδανικά της ειρήνης, της ελευθερίας και της αλληλεγγύης, δήλωσε ο János Fónagy, κοινοβουλευτικός υφυπουργός του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας.

Ο κύβος του Ρούμπικ, ως κεντρικό θέμα της σφραγίδας, είναι ένα σύμβολο της ουγγρικής εφευρετικότητας, της επινοητικότητας και της δημιουργικής επίλυσης προβλημάτων, χαρακτηριστικά που είναι βαθιά ριζωμένα στην πολιτιστική μας ταυτότητα.

Σύμφωνα με τον Barnabás Balczó, πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Magyar Posta Zrt, τα νέα γραμματόσημα αποτελούν σύμβολο της αλληλεγγύης που συνδέει την Ουγγαρία με την κοινότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σχεδιασμένο από τον Attila André Elekes, η σειρά αναμνηστικών γραμματοσήμων εννέα κομματιών και ο συνδεδεμένος φάκελος διαθέτουν το επίσημο λογότυπο και τα σχεδιαστικά στοιχεία της ουγγρικής προεδρίας. Έχουν τυπωθεί τριάντα χιλιάδες αντίτυπα της αναμνηστικής σειράς γραμματοσήμων.

 

Τελετή παρουσίασης της ειδικής σειράς γραμματοσήμων που εκδόθηκε για τον εορτασμό της ουγγρικής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ — Βουδαπέστη, 26 Ιουλίου 2024

 

 

 

 

 

 

 

Τελετή παρουσίασης της ειδικής σειράς γραμματοσήμων που εκδόθηκε για τον εορτασμό της ουγγρικής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ — Βουδαπέστη, 26 Ιουλίου 2024 © Ουγγρική Προεδρία


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Προστασία των δημοσιογράφων και των υπερασπιστών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από αβάσιμες ή καταχρηστικές δικαστικές διαδικασίες.