Πόσο κοντά στην Ευρωζώνη είναι η Βουλγαρία, η Ουγγαρία, η Πολωνία, η Ρουμανία, η Σουηδία και η Τσεχία;

 

 

Ευρωβαρόμετρο:Το 57% όσων απάντησαν τάσσονται υπέρ της εισαγωγής του ευρώ στη χώρα τους

 

 pelazkarabo@gmail.com - 26 Ioυνίου 2024, 8.14μμ

 

Η έκθεση σύγκλισης αξιολογεί την πρόοδο των κρατών μελών ως προς την ένταξη στην ευρωζώνη


Κανένα από τα 6 κράτη μέλη. Βουλγαρία, Ουγγαρία, Πολωνία,  Ρουμανία,  Σουηδία και  Τσεχία δεν  πληροί επί του παρόντος όλα τα κριτήρια για την ένταξη στην ευρωζώνη,αναφέρει η Επιτροπή στην έκθεση σύγκλισης, που δημοσίευσε, σήμερα, και στην οποία αξιολογείται η πρόοδος που έχουν σημειώσει για την ενταξή τους.

Η Επιτροπή αξιοποιεί τα πορίσματα της έκθεσης σύγκλισης για να διατυπώσει σύσταση προς το Συμβούλιο της ΕΕ σχετικά με την υιοθέτηση του ευρώ από ένα κράτος μέλος. 

Η έκθεση αυτή είναι χωριστή, αλλά δημοσιεύεται παράλληλα με την έκθεση σύγκλισης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Σύμφωνα με έρευνα του Ευρωβαρόμετρου σχετικά με την αντίληψη του κοινού για το ευρώ, η οποία δημοσιεύτηκε σήμερα, η πλειονότητα των πολιτών (59%) των κρατών μελών που δεν ανήκουν στην ευρωζώνη θεωρούν ότι το κοινό νόμισμα είχε θετικό αντίκτυπο στα κράτη μέλη που το έχουν υιοθετήσει. 

Η πλειονότητα (53%) πιστεύει επίσης ότι η εισαγωγή του ευρώ θα έχει θετικές συνέπειες για τη χώρα τους και για τους ίδιους τους πολίτες (56%). Το 57% όσων απάντησαν τάσσονται υπέρ της εισαγωγής του ευρώ στη χώρα τους.

 

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Προστασία των δημοσιογράφων και των υπερασπιστών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από αβάσιμες ή καταχρηστικές δικαστικές διαδικασίες.