Στις Βρυξέλλες ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για συμμετοχή στη σύνοδο του Ευρωπαικού Συμβουλίου

 pelazkarabo@gmail.com - 27 Ιουνίου 2024, 3.40μμ

 

Μια δύσκολη σύνοδος είναι η σύνοδος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που πραγματοποι είται,σήμερα και αύριο στις Βρυξέλλες.Κρίσιμη και δύσκολη.

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες έχουν πολλά θέματα με τα οποία πρέπει να ασχοληθούν,αλλά αυτό που δεσπόζει είναι οι θεσμικοί διορισμοί. Ποιες προσωπικότητες θα ηγούνται του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου,του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και της Ευρωπαικής Επιτροπής;



Οπως γράφει ο Πρόεδρος  Charles Michelτην καθιερωμένη προσκλητήρια επιστολή,που έστειλε στα μέλη του Ευρωπαϊκοί Συμβουλίου για τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, η σύνοδος αυτή θα είναι μια ιδιαίτερα σημαντική συνάντηση, καθώς αντιμετωπίζουμε τόσο ουσιαστική ατζέντα όσο και κρίσιμες αποφάσεις που θα διαμορφώσουν την πορεία μας προς τα εμπρός. 

 Μεταξύ αυτών των αποφάσεων, τρεις ξεχωρίζουν ιδιαίτερα: πρώτον, θα εγκρίνουμε τη Στρατηγική Ατζέντα. Πιστό στον ρόλο του βάσει των Συνθηκών, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα καθορίσει τις προτεραιότητες της ΕΕ και θα καθορίσει τους στρατηγικούς προσανατολισμούς της ΕΕ για τα επόμενα πέντε χρόνια, καθοδηγώντας έτσι το έργο του επόμενου θεσμικού κύκλου. Δεύτερον, θα καθορίσουμε τον δρόμο για τις εσωτερικές μεταρρυθμίσεις και τρίτον, θα συμφωνήσουμε για τους θεσμικούς διορισμούς.

 


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Προστασία των δημοσιογράφων και των υπερασπιστών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από αβάσιμες ή καταχρηστικές δικαστικές διαδικασίες.