Ο " αγαποχώρος"

 pelazkarabo@gmail.com 15 Απριλίου 2022, 12.47μμ

Mε την πολυετή κρίση, τον κορονοιό που ακολούθησε, και τώρα με τον πόλεμο, το μεγάλο κακό, η ανασφάλεια και η απαισιοδοξία βρήκαν χώρο να αναπτύσσονται, και να καρποφορούν, οδηγώντας ανθρώπους σε απελπισία.Οτι κακό και χειρότερο!

Ο "αγαποχώρος"

Απέναντι σε όλα αυτά, δίπλα και γύρω από αυτά, υπάρχει το Σταθερό της αγάπης. Αυτήν, που όπως αναφέρουν Αγιοι Πατέρες μας ακολουθεί, και όταν φεύγουμε από αυτόν τον κόσμο.Οσοι ζούμε μαζί της, έχουμε άμεση΄σύνδεση, και χωρίς κανένα εμπόδιο, με τον "αγαποχώρο",μέσα στον οποίο και  λειτουργούμε.

Εκεί, από το πρώτο καλημέρα και έως το άλλο καλημέρα, υπάρχουν η έννοια για τους άλλους ανθρώπους, και η φροντίδα, νοιώθεις πως σε κάθε περίπτωση, μπορείς να ακουμπήσεις, και να βοηθηθείς,όπως και εσύ κάνεις για αυτούς,και οι άνθρωποι, όταν σε χαιρετούν, σε κοιτάζουν στα μάτια, Να βεβαιωθούν,λες, αν κάτι θέλεις, αν μπορούν να βοηθήσουν σε κάτι,  χαμογελούν, και χωρίς καθόλου να σε ακουμπήσουν, σε αγκαλιάζουν.

'Οταν ο Ηλιος παιχνιδίζει με τη Θάλασσα, όταν γεμίζει ο κάμπος με αγριολουλουδα, σε φωνάζουν. Ελα να δείς! Να μποιραστουν την ομορφιά μαζί σου. Στα δύσκολα, τρέχουν. Να τα ξεπεράσεις, να τα λιγοστέψουν. Οτι είνα ανθρώπινα δυνατο.

Στον αγαποχώρο ζεις, μέσα στον κόσμο, όπως όλοι, αλλά ζεις αλλοιώς. ¨Οταν δεν έχεις κάποια από τα αναγκαία, δε νοιώθεις να σου λείπουν. Λείπουν η ανασφάλεια, η αμφιβολία, η ανεπάρκεια, η ασάφεια,η ανυμποριά, η απιστία,η αδιαλλαξία. Το αρνητικό άλφα (α), έχει δώσει τη θέση του στο θετικό.

Εκεί, όσοι έχουν βρεί τον προσωπικό τους σύντροφο,η χαρά,κάθε μέρα, μεγαλώνει όλο και  περισσότερο. Περισσεύει για διπλανούς και απέναντι ανθρώπους.

Τώρα με τον πόλεμο, οι άνθρωποι που ζουν στον αγαποχώρο, έχουν το δικό τους καταφύγιο.

Μαρίνα Κουρμπέλα



 

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γιορτάζουν,σήμερα: ο Άγιος Μιχαήλ ο Χωνιάτης, Μητροπολίτης Αθηνών, Ο άγιος Ανδρέας, αρχιεπίσκοπος Κρήτης,καιι...

Προστασία των δημοσιογράφων και των υπερασπιστών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από αβάσιμες ή καταχρηστικές δικαστικές διαδικασίες.