Προς εντομοφάγους: Ερχεται και ο γρύλος του σπιτιού.Προηγήθηκαν το αποξηραμένο κίτρινο αλευροσκουλήκι, και η μεταναστευτική ακρίδα.

 Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας: Τα έντομα είναι μια θρεπτική και υγιεινή πηγή τροφής με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά, πρωτεΐνες,βιταμίνες, φυτικές ίνες και μέταλλα.

pelazkarabo@gmail.com - 11 Φεβρουαρίου 2022,10.17μμ


Νέα τρόφιμα: ο γρύλος του σπιτιού γίνεται το τρίτο έντομο που εγκρίνεται ως συστατικό τροφής για την αγορά της ΕΕ

Η Ευρωπαϊκή  Επιτροπή ενέκρινε,χτες, την εμπορία των οικιακών γρύλων (Acheta domesticus), ως νέας τροφής στην ΕΕ. Πρόκειται για το τρίτο έντομο που έχει εγκριθεί επιτυχώς για κατανάλωση. Ακολουθεί προηγούμενες άδειες που δόθηκαν τον περασμένο Ιούλιο για τον αποξηραμένο κίτρινο αλευροσκουλήκι και τον Νοέμβριο για τη μεταναστευτική ακρίδα

Το σπιτικό κρίκετ θα είναι διαθέσιμο ολόκληρο, είτε κατεψυγμένο είτε αποξηραμένο, και σε σκόνη. Αυτή η άδεια εγκρίθηκε από τα κράτη μέλη στις 8 Δεκεμβρίου 2021, μετά από αυστηρή αξιολόγηση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό για την Ασφάλεια των Τροφίμων, η οποία κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η κατανάλωση αυτού του εντόμου είναι ασφαλής υπό τις χρήσεις που υπέβαλε η αιτούσα εταιρεία. 

Τα προϊόντα που περιέχουν αυτό το νέο τρόφιμο θα φέρουν κατάλληλη σήμανση για την επισήμανση τυχόν πιθανών αλλεργικών αντιδράσεων.

Τα τελευταία χρόνια, ο Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας ανακάλυψε ότι τα έντομα είναι μια θρεπτική και υγιεινή πηγή τροφής με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά, πρωτεΐνες, βιταμίνες, φυτικές ίνες και μέταλλα.

 Επιπλέον, τα έντομα αποτελούν σημαντικό μέρος της καθημερινής διατροφής εκατοντάδων εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο.

 Στο πλαίσιο της στρατηγικής Farm to Forkα έντομα προσδιορίζονται επίσης ως εναλλακτική πηγή πρωτεΐνης που θα μπορούσε να διευκολύνει τη στροφή προς ένα πιο βιώσιμο σύστημα τροφίμων.


ΠΗΓΗ: ΕΕ

Δημοσιεύτηκε στο pelazkarabo.blogspot.com

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση με αναφορά της πηγής και χωρίς αλλαγές

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γιορτάζουν,σήμερα: ο Άγιος Μιχαήλ ο Χωνιάτης, Μητροπολίτης Αθηνών, Ο άγιος Ανδρέας, αρχιεπίσκοπος Κρήτης,καιι...

Προστασία των δημοσιογράφων και των υπερασπιστών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από αβάσιμες ή καταχρηστικές δικαστικές διαδικασίες.