Τον Φεβρουάριο του 2024, η τιμή του κρέατος στην ΕΕ ήταν κατά 3,3 % υψηλότερη από ό,τι τον Φεβρουάριο του 2023. Το χοιρινό κρέας σημείωσε τη μεγαλύτερη αύξηση στο 5,7 %, μπροστά από το αρνί και την κατσίκα (+ 4,5 %) και το βόειο κρέας (+ 3 %). Αντίθετα, τα πουλερικά σημείωσαν μείωση κατά 1,6 % σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο του 2023. Κατά την τελευταία τριετία, οι ετήσιοι ρυθμοί πληθωρισμού του κρέατος ήταν οι υψηλότεροι μεταξύ Απριλίου 2022 και Μαρτίου 2023, με ετήσιους ρυθμούς μεταβολής άνω του 10 %. Το υψηλότερο ποσοστό καταγράφηκε τον Φεβρουάριο του 2023, όταν η τιμή ήταν κατά 17,3 % υψηλότερη από ό,τι τον Φεβρουάριο του 2022. Η ετήσια αύξηση των τιμών του βοείου κρέατος, του μοσχαριού, του αρνιού και των αιγών παρέμεινε κάτω του 15 % κατά τα τελευταία 3 έτη. Η τιμή των πουλερικών (+ 24,4 % τον Νοέμβριο του 2022) και του χοιρινού (+ 18,8 % τον Φεβρουάριο του 2023) κατέγραψαν υψηλότερες διακυμάνσεις. Σύνολο δεδομένων πηγής: prc_hicp_manr Τον Φεβρουάριο του 2024, οι περισσότερες